Werken en leren combineren bij het ICT College

Wil jij direct aan het werk maar ook een diploma halen? Dat kan! Kies de bbl-opleiding die jou aanspreekt, zoek een passende baan en ga aan de slag in jouw vakgebied.

In een bbl-opleiding leer je vooral door te doen, te werken in de praktijk. Je gaat drie of vier dagen per week werken bij een erkend leerbedrijf en je komt één of twee dagen per week naar school. Op de website stagemarkt kun je alle erkende leerbedrijven vinden en per opleidingsrichting de beschikbare leerwerkplekken.

Ben je nog niet klaar voor een bbl-opleiding of heb je nog geen leerbedrijf kunnen vinden? Op het ICT College bieden we alle opleidingen aan zowel in een bol als bbl opleiding. Later overstappen of switchen is daarom ook mogelijk.

Je kunt een bbl-leerroute volgen bij alle colleges van de Tech Campus: Tech College, ICT College, Automotive College en het Bouw & Interieur College. 

Check de opleidingen

Wil jij werken en leren combineren? Bekijk hier alle bbl-opleidingen van ICT College!
Bekijk de opleidingen

Starten in september of februari?

Dat kan! Je kunt je twee keer per jaar (en soms vaker) aanmelden voor onze bbl-opleidingen. Zorg wel dat je voor de start van de opleiding een leerwerkplek hebt.
Meld je snel aan!
'Mijn baas vroeg of ik niet wilde komen werken en wilde switchen van bol naar bbl. Dat bleek mogelijk. Ik krijg nu een goed salaris en óók de dag op school wordt uitbetaald. Wat je bij bol uit een boek leert, leer ik nu op mijn werk.'

'Ik krijg een goed salaris'

De meeste studenten doen óf een bol-opleiding en leren vooral op school, óf een bbl-opleiding waarbij je werkend leert. Student Robert (19) deed iets wat niet vaak gebeurt, maar wél mogelijk is: hij begon in bol en doet zijn opleiding nu in de bbl-versie op het ICT College van ROC Midden Nederland. Lees hier het hele interview met Robert! 

Robert aan het werk

'Ik doe tijdens mijn opleiding meteen werkervaring op'

Ervaring opdoen en lekker verdienen – dat wilde Luc (24) tijdens zijn opleiding in de ICT. Daarom koos hij voor een werken-leren-traject. De afgelopen drie jaar werkte Luc vier dagen per week bij allround ICT-bedrijf DenCom en ging hij één dag naar school. Nu hij net zijn diploma heeft gehaald op het ICT College van ROC Midden Nederland blikt hij terug. Hoe beviel de bbl-opleiding? Lees hier het hele interview met Luc!

Luc op zijn werkplek

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: