Studenten van het ICT College bouwen prototypes

Studenten van het ICT College Nieuwegein, opleiding ICT Beheer niveau 3, doorlopen een keuzemodule 'Oriëntatie op ondernemerschap'. In deze lessen leert een student of ondernemerschap bij hem of haar past. Ook ontdekken studenten of zij later voor zichzelf zouden willen beginnen met een eigen bedrijf of als ZZP-er.

Prototypes bouwen
Tijdens de module maken de studenten een prototype van een product. Ze kiezen zelf een product dat in het verlengde ligt van de opleiding. De module is in de 3e periode gestart (duur is 2 perioden) en nu zijn de eerste prototypen klaar. De opdracht heeft geleid tot diverse creatieve resultaten: een privé 'Spotify' kanaal, een game server, een eigen 'Dropbox' server en nog meer interessante producten.

Opdracht beoordeeld door bedrijf
Docent Hans Witkamp, heeft Dennis Ebbenhorst van DataComfort betrokken bij het project. Dennis zal een oordeel geven over de gemaakte producten. Het beste product mag als beloning twee maanden draaien op een van de systemen van DataComfort en zal zodoende tijdelijk beschikbaar zijn op het internet.

Over DataComfort
Data Comfort levert bouwblokken aan ICT partners waarbij de techniek centraal staat. Met de focus op connectiviteit, hosting en back-up oplossingen bieden zij oplossingen voor hun partners waarbij de samenwerking leidt tot het ontzorgen van de eindklant. Kijk voor meer informatie op de website van DataComfort

 “Deze opdracht is heel leerzaam en uitdagend. Ik heb geleerd hoe ik op Ubuntu een “Dropbox” kan installeren. Het is fijn om vrij en zelfstandig aan een opdracht te werken. Het samenwerken met medestudenten is leuk.  Als je een server draaiend wil krijgen moet je een stappenplan volgen om tot een goed einde te komen. Vooral het “puzzelen” is leuk om te doen." Aldus studenten Emre Uluer en Oğuzhan Can.
“Studenten krijgen de mogelijkheid in een vroeg stadium een kijkje te nemen in de keuken van een Cloud Service Provider waarbij de techniek centraal staat. Alles wat de leerlingen op school leren, wordt direct in de praktijk getoetst door onder andere de stage periodes en gastcolleges.”, aldus Dennis Ebbenhorst, Manager Operations bij Data Comfort. "Met veel toewijding en plezier levert Data Comfort capaciteit en ondersteuning aan het ICT College om zo een bijdrage te leveren aan de toekomst van Nederland. De onderlinge samenwerking wordt verstevigd door de uitwisseling van kennis, techniek en mensen."  

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: