Studenten ICT College bouwen telefooncentrale met 3CX technologie

Studenten van de opleiding Medewerker Beheer ICT volgen twee lesperioden, als onderdeel van hun opleiding, het keuzedeel: Verdieping Software. In dit programma bouwen de studenten o.a. een telefooncentrale met de software 3CX. Dit is gangbare open standaarden software voor bedrijven in het MKB waar in kantoren of gebouwen veel gebruik van wordt gemaakt.

Toekomst als telecomspecialist
De studenten leren een telefooncentrale installeren, configureren en aanpassen aan de wensen van de klant. Met de centrale is het mogelijk om vast en mobiel te bellen, te videobellen en voicemail te gebruiken. Op een dashboard is de activiteit van de centrale real time te volgen. De 2e-jaars en tevens examenkandidaten worden met dit keuzedeel voorbereid op een baan als telecommonteur of telecomspecialist.

Samenwerking met bedrijfsleven cruciaal
Het ICT College gelooft in praktijkgericht onderwijs in co-creatie met het bedrijfsleven. Docent Hans Witkamp:  “Ik ben heel blij met de goede samenwerking met 3CX zodat wij onze studenten up-to-date kunnen opleiden voor een vervolgopleiding of baan.”

De heer Sebastian Balan, European Sales Manager 3CX is ook zeer te spreken over de samenwerking: “Ik ben heel dankbaar dat ROC Midden Nederland 3CX de kans geeft onze nieuwste technologie en ervaring onder de aandacht van hun studenten te brengen. We verwachten dat dit project een groot succes wordt en zien er naar uit meer studenten kennis te laten maken met de laatste trends op het gebied van telecommunicatie, zodat ook zij in de nabije toekomst 3CX gecertificeerde professionals kunnen worden.”

Student vertelt
Student Mehmet Ali Bayram zit in zijn laatste jaar van de opleiding. “Ik heb al stage gelopen bij de Gemeente Utrecht. Daar deed ik eerstelijnswerkzaamheden o.a. in netwerkbeheer. Ik ga na deze opleiding verder met de opleiding ICT-beheerder op niveau 4 in combinatie met een baan. In dit keuzedeel leren we hoe je een Custom VoIP verbinding kunt maken. Daarmee kun je in-en extern bellen in een bedrijf zonder dat daar een telefoonprovider voor nodig is. Handig toch!”

Over 3CX
3CX is een VoIP-telefoonsysteem op basis van open standaarden met Unified Communications-functies, klaar voor gebruik. Met 3CX is de installatie, het beheer en het onderhoud van een telefoonsysteem heel eenvoudig. Je kunt kiezen voor een lokale installatie op een computer of een server of voor installatie in de cloud.

Ga naar de website van 3CX

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: