Succesvol hack event “Capture The Flag “ op het ICT College

Winnaars Hack event

Het ICT College organiseerde samen met Deloitte het "Capture The Flag" (CTF) event. Het was een geweldige wedstrijd tussen ruim 100 eerstejaars studenten van de opleidingen beheer en security. De hele middag werd er gebattled door studenten met codenamen als: MrZ, Dark Element en Vault Warrior. Het doel was zoveel mogelijk codes kraken. Onder meer wachtwoorden achterhalen en webapplicaties etisch hacken in een gecontroleerde omgeving.

Winnaars
Voor diegenen die wisten door te dringen tot de top 10 was er een goodiebag van Deloitte. De nummers 1 tot en met 3 ontvingen uit handen van de organisatie een heuse beker. De ultieme winnaar mocht daar zelfs nog een taart aan toevoegen.

Student Nemo Jansen winnaar van de tweede prijs: "Het Deloitte hack event was een leuk en uitdagend event en heeft me laten zien waarom ik voor deze opleiding gekozen heb. Ik hoop dat we meer les in deze richting gaan krijgen."

Hack event krijgt Vervolg
Aangezien het hack event zeer goed is ontvangen door zowel de studenten als mede organisator Deloitte komt er nog een vervolg. Via een voorronde op het ICT College kan een selecte groep van studenten zich plaatsen voor een bezoek aan het Security Center van Deloitte.

Deloitte
Deloitte is een van de leading Consultancy bedrijven en is onder andere gespecialiseerd op het gebied van Cybersecurity. De hackers van Deloitte hebben meerdere jaren op rij de Cyberlympics gewonnen.

Verantwoord hacken
Op het ICT College leren studenten hoe zij op een verantwoorde manier kunnen hacken om zo veiligheidsrisico's te kunnen beoordelen en systemen te kunnen beveiligen. Security is in de digitale samenleving steeds belangrijker geworden.  Het ICT College biedt hiervoor zelfs een specifieke opleiding: Security Specialist.

Onderwijs in co-creatie met bedrijfsleven
Deloitte stelde een aantal van zijn hackers en de Hack-a-zone omgevingen ter beschikking aan het ICT College om dit event mogelijk te maken! Het ICT College is hiermee zeer verheugd want levensecht leren (in echte projecten van bedrijven) heeft zij hoog op de agenda staan. Veel dank aan Anneloes Geerts van Deloitte.

Wat is een CTF?
Een Capture The Flag evenement, kortweg CTF, is een wedstrijd waarbij je door te hacken verschillende beloningen kan verdienen. De beloningen, zogenaamde flags verdien je door de hacks op te lossen. De persoon die de meeste flags heeft, is de winnaar!

Zelf aan de slag? Via de website: https://www.hackthissite.org/ kun je een aantal CTF opdrachten oplossen.

19 november 2019
ROC Midden Nederland
ICT College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: