Crossover project Arcadekasten op Tech Campus Nieuwegein

Student speelt op arcadekast

Studenten van de Tech Campus Nieuwegein hebben de afgelopen maanden samen gewerkt aan de bouw van een 6-tal Arcadekasten. Op deze arcadekasten komen retro games weer helemaal tot leven.

Studenten van verschillende opleidingen werken samen aan een project
Het project is een crossover project van het ICT College, Bouw & Interieur College en Tech College. Studenten van het Bouw & Interieur College zaagden het hout en zetten de body van de kasten volgens de bouwtekening in elkaar. Studenten van het ICT College bouwden de monitoren in de kasten in en programmeerden met Raspberry Pi de games. Studenten van het Tech College bouwden de benodigde bedrading en componenten elektrotechniek in zodat ook het geluid het doet. Tijdens het project zijn studenten regelmatig bij elkaar op bezoek geweest om de afstemming van de verschillende fases goed te laten verlopen.

De arcadekasten zijn tijdens open dagen door het publiek te bespelen. Ook door de studenten wordt er gretig gebruik van gemaakt.

Tech Campus Nieuwegein ideale leeromgeving voor studenten
Studenten werken en leren, op de Tech Campus, samen aan crossovers en echte projecten van bedrijven. Zo brengen we de praktijk binnen, doen we inspiratie op en wisselen we ideeën uit. Er is veel ruimte voor vernieuwing en ontdekking. Op de Campus ontmoet je medestudenten van andere opleidingen & colleges en medewerkers van bedrijven. Zo verbreed je al vroeg je kennis en je netwerk.

Daarom Tech Campus Nieuwegein
Door snelle technologische ontwikkelingen vragen bedrijven om medewerkers met kennis van verschillende disciplines. Daarom maken wij verbindingen in ons onderwijs en bouwen we aan de Tech Campus Nieuwegein. Dankzij aandacht voor vakmanschap en werknemersvaardigheden leiden wij onze studenten op tot professionals van de toekomst.

Making of Arcadekasten

6 februari 2018
Bouw & Interieur College
Tech College
ICT College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: