Capture The Flag hack event op het ICT College

Studenten in overleg

Op 7 november a.s. organiseert het ICT College samen met Deloitte het "Capture The Flag" (CTF) event. Dit wordt een geweldige wedstrijd tussen ruim 100 eerstejaars studenten. Het evenement vindt plaats in de bufferweek. De start is stipt om 13:00 uur met een kick off, waarna het hacken kan beginnen.

Wat is een CTF?
Een Capture The Flag evenement, kortweg CTF, is een wedstrijd waarbij je door te hacken verschillende beloningen kan verdienen. De beloningen, zogenaamde flags verdien je door de hacks op te lossen. De persoon die de meeste flags heeft, is de winnaar!

Verantwoord hacken
Op het ICT College leren studenten hoe zij op een verantwoorde manier kunnen hacken om zo veiligheidsrisico's te kunnen beoordelen en systemen te kunnen beveiligen. Security is in de digitale samenleving steeds belangrijker geworden.  Het ICT College biedt hiervoor zelfs een specifieke opleiding: Security Specialist.

Onderwijs in co-creatie met bedrijfsleven
Deloitte stelt een aantal van zijn hackers en de Hack-a-zone omgevingen ter beschikking aan het ICT College om dit event mogelijk te maken! Het ICT College is hiermee zeer verheugd want levensecht leren (in echte projecten van bedrijven) heeft zij hoog op de agenda staan.

Deloitte
Deloitte is een van de leading Consultancy bedrijven en is onder andere gespecialiseerd op het gebied van Cybersecurity. De hackers van Deloitte hebben meerdere jaren op rij de Cyberlympics gewonnen.

Zelf aan de slag? Via de website: https://www.hackthissite.org/ kun je een aantal CTF opdrachten oplossen.

Hackaton hoodie
Hackaton
5 november 2019
ROC Midden Nederland
ICT College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: