Nieuwsoverzicht

Nieuws over het ICT College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Instagram of Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail j.heeroma@rocmn.nl

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

 

Afbeelding

opdrachtgevers module ict
7 december 2020
ROC Midden Nederland
ICT College

VO leerlingen bouwen weerstation en programmeren zorgrobot in module bij ROCMN

Eind november hadden 22 VO-leerlingen van Minkema, Oosterlicht, Kalsbeek en Cals een gesprek met hun opdrachtgever. De leerlingen gaan in projectgroepjes aan de slag met het bouwen van een weerstation of het programmeren van een zorgrobot die ingezet kan worden in een zorginstelling. Gerda van Wijngaarden (ROCMN) is de opdrachtgever voor de zorginstelling en Peter Brouwer (ROCMN) wil meer zicht hebben op de klimaatomstandigheden in zijn gebouw. In de komende weken voeren de VO-leerlingen de projecten uit bij het ICT college op de Tech Campus.

Afbeelding

Leerlingen VO druk bezig met hack opdracht
7 december 2020
ROC Midden Nederland
ICT College

Leerlingen VO leren verantwoord hacken op het ICT College

Na diverse weken van voorbereiden op de eindopdracht was het eindelijk zover. De leerlingen van omliggende vmbo-scholen, die deelnemen aan de module “ICT projecten VO”, zetten in teamverband hun skills en vaardigheden in om de website van IDB te hacken. Diverse Path Traversal en SQL Injection aanvallen worden gericht op de website om zo achter bruikbare informatie te komen.

De opdracht bestaat uit een drietal onderdelen:

Afbeelding

Studenten bouwen ICT infrastructuur
16 november 2020
ICT College
Tech College

Studenten bouwen ICT infrastructuur voor Tech Campus Vakcentrum Industrie 4.0

De eerste samenwerkmiddag is een feit voor studenten van het ICT College en het Tech College. Zij werken samen aan de bouw en aanleg van een WIFI-netwerk en serveromgeving in het Xperience Lab op de Tech Campus. Dit zijn de bouwstenen voor het nieuwe Vakcentrum Industrie 4.0 waar studenten vakoverstijgend aan de slag gaan met ICT toepassingen.

Afbeelding

Maquette
29 oktober 2020
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Tweede instroommoment BOL 4 techniekopleidingen Tech Campus

Mede mogelijk door gepersonaliseerd leren

Op de Tech Campus is de afgelopen tijd hard gewerkt aan de implementatie van de onderwijsvisie van ROC Midden Nederland. Onder het motto “Studentsucces” is er steeds meer keuzemogelijkheid en krijgen studenten meer regie over het eigen leerproces. Door de invoering van gepersonaliseerd leren is het voor studenten mogelijk een persoonlijke leerroute op te stellen en deze te volgen in zijn/haar eigen tempo.

Afbeelding

Introductie hacken
21 september 2020
ROC Midden Nederland
ICT College

VO leerlingen aan de slag met ICT projecten op de Tech Campus

De start van de pilot: “Module ICT projecten voor VO” op het ICT College van ROCMN is sinds 17 september een feit. Geïnteresseerde leerlingen van vier verschillende VO scholen (Kalsbeek, Cals, Minkema en Oosterlicht) nemen deel aan de pilot. Ze gaan op het MBO aan de slag met weerstations, zorgrobots en hacking.

De groep bestaat uit leerlingen in de 4e klas van het VMBO TL. De Minkema leerlingen zitten op de Tech Mavo en hebben al wat voorkennis. De andere leerlingen hebben diverse achtergronden.

Afbeelding

waterstof raceteam roc in actie
8 april 2019
ICT College
Tech College
Automotive College

Waterstofraceteams Tech Campus presteren op Horizon Grand Prix 2019

Afgelopen vrijdag raceten studenten van de Tech Campus op de NK Waterstof Challenge in Assen en behaalde de 7e plaats op de Horizon Grand Prix 2019. Zes uur lang hebben ze gestreden om zoveel mogelijk rondjes te rijden met waterstof aangedreven modelauto’s.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: