Nieuwsoverzicht

Woordvoerder van ROC Midden Nederland is Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail @email

Heb je een andere vraag, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of  @email

Afbeelding

Foto van de finalisten van ROCMN bij STF23
28 maart 2023
ROC Midden Nederland
Automotive College
Beauty College
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Gezondheidszorg College
Horeca & Toerisme College
ICT College
Media, ICT & Design College
Tech College
Veiligheid & Defensie College
Welzijn College

Goud, zilver en brons voor ROC Midden Nederland bij Skills The Finals

Bij Skills the Finals wisten studenten van ROC Midden Nederland afgelopen vrijdag maar liefst drie gouden, twee zilveren en een bronzen medaille in de wacht te slepen. Het was een schitterende editie met prachtige resultaten van onze finalisten. 

Afbeelding

pauline krauss
21 maart 2023
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Studentbegeleiding: hoe doen we dat?

Pauline Krauss is leidinggevende van het Centrum voor Studentontwikkeling (CvS) bij ROC Midden Nederland. Ze managet alle locaties in Nieuwegein en Utrecht en ontwierp de nieuwe begeleidingsstructuur. Voorheen heette het simpelweg: studie- en loopbaancentrum. Maar Pauline kwam 8 jaar geleden al tot de conclusie dat die naam de lading niet dekte. Het onderwijs bij ROC Midden Nederland wordt sinds een aantal jaar ingericht langs de lijnen van passend onderwijzen en passend ondersteunen.

Afbeelding

Manon van der Horst
21 maart 2023
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Kleine aanpassing, groot verschil!

Manon van der Horst is sinds drie jaar één van de Experts Leren en Gedrag bij het Centrum voor Studentontwikkeling (CvS) van het ROC Midden Nederland. Ze werkt voornamelijk in Nieuwegein op de Tech Campus en ondersteunt studenten, collega’s én leermeesters. Manon: ‘Het leukste aan mijn werk is dat een kleine aanpassing vaak voor een heel groot verschil zorgt!’

Afbeelding

Developers Unit ICT College
13 september 2022
ROC Midden Nederland
ICT College

Developers Unit: Modulair leren op het ICT College

Bij de start van het nieuwe studiejaar heeft het ICT College iets heel bijzonders gelanceerd. Een speciale Developers Unit. Na het afgelopen jaar een succesvolle pilot te hebben gedraaid gaan vanaf het schooljaar 2022-2023 alle eerstejaars studenten van de opleiding Software Developer starten met een splinternieuwe methode. Een concept met veel ruimte om op je eigen tempo te leren, hybride docenten en flexibele schooltijden, allemaal gebaseerd op de kennis van de Bit-Academy. 


Bit-Academy

Afbeelding

studenten opdracht 2Gather
25 mei 2022
ICT College
ROC Midden Nederland

ICT Project: Adopteer een klas

Een klein jaar geleden is Ewout Verwijnen gestart bij het ICT College in Nieuwegein als docent Software Development. Het ICT College is onderdeel van de Tech Campus. In de tijd dat Ewout werkzaam is bij ROC Midden Nederland heeft hij samen met 2Gather het project ‘Adopteer een klas’ opgestart. 2Gather is een software development bedrijf uit Utrecht. Ze zijn voornamelijk gespecialiseerd in data science en maken daardoor software waarin data verzamelen en analyse een belangrijke rol speelt. En daar zag Ewout een kans voor de studenten!

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: