Nieuwsoverzicht

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl

Twitter

Praat met ons mee via ons twitteraccount

Afbeelding

Studenten met kachel
11 januari 2018
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Techniekmarkt Tech Campus

Op donderdag 25 januari a.s. organiseert ROC Midden Nederland op de Tech Campus de jaarlijkse Techniekmarkt. Tijdens deze markt presenteren BOL 4 studenten van verschillende techniekopleidingen hun projecten en stages. Voor het eerst zijn de vier colleges; ICT College, Bouw & Interieur College, Tech College en Automotive College, tegelijk vertegenwoordigd. Deze vier colleges vormen samen de Tech Campus in Nieuwegein. De Techniekmarkt is bedoeld voor ouders, begeleiders, bedrijven en natuurlijk toekomstige studenten en andere belangstellenden.

Afbeelding

kraan
6 december 2017
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

ROCMN bouwt verder aan realisatie Tech Campus Nieuwegein

​ROC Midden Nederland bouwt in Nieuwegein aan de realisatie van de Tech Campus. Op de leslocatie Harmonielaan 2 te Nieuwegein, waar de opleidingen van het Bouw & Interieur College en Tech College gevestigd zijn, wordt sinds de zomer ook druk verbouwd. De verhuizing van het ICT College naar Nieuwegein begin 2017 was al een eerste stap in de realisatie van de Tech Campus. Ook het recent vernieuwde Automotive College, gelegen op de Structuurbaan, is een onderdeel van de Tech Campus Nieuwegein.

Afbeelding

Waterstofauto
28 november 2017
Automotive College
ICT College
Tech College
ROC Midden Nederland

Studenten Tech Campus doen mee met waterstofauto raceteam aan NK 'Hydrogen Horizon Automotive Challenge Nederland'

Het waterstofraceteam is een nieuw excellentietraject vanuit de Tech Campus. Excellente studenten van het Automotive, Tech en ICT College bouwen samen in multidisciplinaire teams aan hun eigen op afstand bestuurbare waterstofraceauto’s. Daarna bereiden ze zich voor op het NK waterstofracen, ‘The Hydrogen Horizon Automotive Challenge Nederland’ op het TT Circuit in Assen.

Afbeelding

Studenten bij ICT Lab Utrecht
10 oktober 2017
ICT College

Opnieuw studenten in ICT Lab Utrecht van start

Op dinsdag 19 september is, voor het 4e jaar op rij, in het ICT Lab Utrecht een nieuw semester “Producerend leren” begonnen. Dertien studenten van het ICT College in Nieuwegein waren die dag te gast bij Dialogic in Utrecht voor de “kick off”.

Smart City en Smart Technology projecten
Sven Maltha, directeur van Dialogic en initiatiefnemer van ICT Lab Utrecht, heeft de studenten op boeiende wijze geïnformeerd over, voorbereid op en uitgedaagd voor de komende “Smart City” en “Smart Technology” projecten.

Afbeelding

docent in klas
10 oktober 2017
ICT College

Samenwerkingsprogramma VMBO-MBO ICT College en Anna van Rijn College van start

Op 28 september was de eerste kennismakingsles tussen de derde klas Mavo van het Anna van Rijn college en de eerste klas niveau 4 van het ICT College. Deze kennismaking is de eerste stap in een nieuw samenwerkingsproject tussen beide scholen. De samenwerking is tot stand gekomen door Rien Parhan, docent van het ICT College van ROCMN en Roy Helmerhorst, ICT coördinator van het Anna van Rijn. Het project laat MBO studenten en middelbare scholieren samenwerken om te leren van elkaar en over ICT en het MBO.

Afbeelding

Feest van de techniek workshop
18 september 2017
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Feest van de Techniek 2017

De 4e editie van het Feest van de Techniek staat voor de deur! Meer dan 1.500 vmbo-leerlingen nemen van 6 t/m 10 november een kijkje achter de schermen bij verschillende technische bedrijven in Utrecht. Het thema gaat over de toepassing van de techniek: hoe werkt het en wat kun je er mee?

Colleges van ROC Midden Nederland dragen op verschillende manieren bij aan het feest van de techniek. Behalve als sponsor is ROC Midden Nederland ook actief in de organisatie en het verzorgen van workshops.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: