Nieuwsoverzicht

Woordvoerder van ROC Midden Nederland is Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail @email

Heb je een andere vraag, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of  @email

Afbeelding

ict rif
28 februari 2024
ICT College

Succesvolle kick-off Expertisecentrum ICT

Op 8 februari kwamen betrokken partners, docenten en leden van de stuurgroep bijeen op de Tech Campus in Nieuwegein voor de officiële kick-off bijeenkomst van het 'Expertisecentrum ICT'. In een plenaire start werden in het kort de doelstellingen en aanpak van het vierjarige RIF-project uiteen gezet. In de vorm van een rondetafelgesprek werd er daarna uiteengegaan om met elkaar in gesprek te gaan over de motivatie om dit initiatief te ondersteunen. 

Afbeelding

Techniek Innovatie Event 2024
26 januari 2024
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Projecten van de toekomst op het Techniek Innovatie Event 2024

Een loopband om fit te blijven tijdens je werk, duurzame starterswoningen, een zelfgemaakt bureau van circulair materiaal en een gebruiksvriendelijke webapplicatie voor een zorginstelling. Een greep uit de meer dan honderd studentenprojecten die donderdag 25 januari te zien waren op het Techniek Innovatie Event op de Tech Campus Nieuwegein, onderdeel van ROC Midden Nederland. 

Afbeelding

Developers Unit ICT College
13 september 2022
ROC Midden Nederland
ICT College

Developers Unit: Modulair leren op het ICT College

Bij de start van het nieuwe studiejaar heeft het ICT College iets heel bijzonders gelanceerd. Een speciale Developers Unit. Na het afgelopen jaar een succesvolle pilot te hebben gedraaid gaan vanaf het schooljaar 2022-2023 alle eerstejaars studenten van de opleiding Software Developer starten met een splinternieuwe methode. Een concept met veel ruimte om op je eigen tempo te leren, hybride docenten en flexibele schooltijden, allemaal gebaseerd op de kennis van de Bit-Academy. 


Bit-Academy

Afbeelding

studenten opdracht 2Gather
25 mei 2022
ICT College
ROC Midden Nederland

ICT Project: Adopteer een klas

Een klein jaar geleden is Ewout Verwijnen gestart bij het ICT College in Nieuwegein als docent Software Development. Het ICT College is onderdeel van de Tech Campus. In de tijd dat Ewout werkzaam is bij ROC Midden Nederland heeft hij samen met 2Gather het project ‘Adopteer een klas’ opgestart. 2Gather is een software development bedrijf uit Utrecht. Ze zijn voornamelijk gespecialiseerd in data science en maken daardoor software waarin data verzamelen en analyse een belangrijke rol speelt. En daar zag Ewout een kans voor de studenten!

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: