Nieuwsoverzicht

Nieuws over het ICT College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl.

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 0900 400 30 02 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

 

Afbeelding

Conferentie
18 mei 2018
Business & Administration College
Gezondheidszorg College
ICT College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Conferentie Kritisch Denken geeft stof tot nadenken

Op woensdag 16 mei organiseerden het Expertisecentrum Kritisch Denken en Museum Boijmans Van Beuningen samen met een aantal partners de conferentie ‘Kritisch denken met Kunst in het mbo’. Na de centrale opening van Daan en Sjarel, directeur van het museum, gingen de deelnemers in groepen uiteen. Ze konden het thema ervaren door interactieve workshops en raakten geïnspireerd door het werk van onder andere filosofen en pedagogen.

Afbeelding

studenten bij Excellentie
17 mei 2018
ROC Midden Nederland
ICT College

Excellentietraject Ethical Hacker van start bij ICT College Nieuwegein

Op dinsdag 15 mei werd het Excellentietraject Ethical Hacker afgetrapt. Vijf excellente studenten van het ICT College hebben zich middels een challenge voor dit traject geplaatst. Zij krijgen de kans om zich naast hun opleiding, ICT beheer of Applicatie- en mediaontwikkeling, te kwalificeren in de materie rondom ethisch hacken. De module wordt afgerond met een examen bij de Security Academy, te Woerden.

Afbeelding

werkbezoek
15 mei 2018
ICT College

Studenten ICT College Nieuwegein brengen werkbezoek aan PinkRoccade

Op uitnodiging van Fianna van Dijk, van PinkRoccade konden 15 studenten van ICT College mee op werkbezoek bij PinkRoccade Local Government in’s-Hertogenbosch. Voor de studenten een unieke kans om een blik in de keuken te werpen van een gerenommeerd software bedrijf. De software van PinkRoccade wordt onder andere door lokale overheden gebruikt om er bijvoorbeeld voor te kunnen zorgen dat inwoners online een rijbewijs of paspoort aan kunnen vragen.

Afbeelding

Foto prijzen op NK
16 april 2018
Automotive College
ICT College
ROC Midden Nederland

Studenten ROC Midden Nederland pakken twee prijzen op het NK Hydrogen Horizon Automotive Challenge

Studenten van het Automotive College en het ICT College hebben afgelopen vrijdag meegedaan met het eerste NK Hydrogen Horizon Automotive Challenge in Assen. In de TT Hall Assen gingen in totaal vier ROC-teams met eigen geconstrueerde waterstofauto’s in schaal 1:10 de strijd met elkaar aan. Het team van ROC Midden Nederland won twee van de vier te winnen prijzen: de eerste prijs voor innovatie en de eerste prijs voor energy (zuinig rijden).

Afbeelding

Raceteam Tech Campus
11 april 2018
ROC Midden Nederland
ICT College
Automotive College

Tech Campus team racet met waterstofauto op 1e NK Hydrogen Horizon Automotive Challenge

Het Automotive College en ICT College van ROC Midden Nederland doen op vrijdag 13 april met een team mee aan het NK H2AC.

In de TT Hall Assen gaan in totaal vier ROC-teams met eigen geconstrueerde waterstofauto’s in schaal 1:10 de strijd met elkaar aan. De winnaar plaatst zich voor het WK 2018 in Duitsland.

Afbeelding

Speeddate
4 april 2018
ROC Midden Nederland
ICT College

Droomstart op arbeidsmarkt en HBO diploma in het vooruitzicht

Voor studenten die na het behalen van hun mbo diploma direct aan de slag willen, maar ook verder willen studeren op het HBO, organiseerde het ICT College eind maart een voorlichting en speeddates met bedrijven.

Afbeelding

Bedrijven op open dag
19 maart 2018
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

22 maart open avond Tech Campus Nieuwegein

Op donderdag 22 maart zijn alle leslocaties van ROC Midden Nederland geopend voor potentiële mbo-studenten en overige geïnteresseerde bezoekers. De techniekcolleges in Nieuwegein trekken van alles uit de kast om de opleidingsmogelijkheden zo goed mogelijk in beeld te brengen. De baankansen voor mbo-technici zijn namelijk heel goed, zeker ook als je een opleiding wil combineren met een baan en direct aan de slag wilt.

Afbeelding

Project Careyn
12 maart 2018
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College
ICT College

Studenten ICT College Nieuwegein maken zorgmedewerkers Careyn digivaardig

Maatschappelijke zorg- en welzijnsinstelling Careyn en het ICT College van ROC Midden Nederland zijn een bijzondere samenwerking aangegaan. Voor een periode van drie maanden worden op een aantal locaties van Careyn negen ICT studenten ingezet om face-to-face zorgmedewerkers te helpen bij het digitaal vaardiger worden. Het mes snijdt aan twee kanten, want de ICT studenten ontwikkelen vaardigheden op het gebied van klantgerichtheid. De samenwerking heeft ook een maatschappelijk belang, namelijk om zorgkosten waar mogelijk te drukken met ICT-vaardige zorgmedewerkers.

Afbeelding

Techniekmiddag
7 maart 2018
Automotive College
Bouw & Interieur College
Creative College
Gezondheidszorg College
ICT College
Veiligheid & Defensie College
Tech College

Techniekmiddag voor VMBO op Tech Campus

Op donderdag 8 maart is het zover. Dan vindt van 13.00 uur tot 15.30 uur de Techniekmiddag van ROC Midden Nederland plaats op de Tech Campus Nieuwegein. Leslocaties: Harmonielaan 1 en 2 te Nieuwegein.

Afbeelding

studenten ontvangen certificaat
20 februari 2018
ICT College

Trotse studenten ontvangen certificaat deelname ICT Lab

Op 7 februari j.l. hebben zeven studenten van het ICT College Nieuwegein het certificaat ‘Succesvolle deelname ICT Lab’ in ontvangst genomen. Zij hebben de afgelopen zes maanden gewerkt aan de doorontwikkeling van de applicatie ShopEase, een sensorsysteem om de bezetting van vergaderzalen op het Stadskantoor Utrecht in kaart te brengen en de doorontwikkeling van het verkeersdata-dashboard.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: