Nieuwsoverzicht

Nieuws over het ICT College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Instagram of Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail @email

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar @email

 

Afbeelding

Techniekmarkt 2022
12 mei 2022
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

De bruisende Techniekmarkt 2022

Op 14 april vond eindelijk de Techniekmarkt weer plaats op de Tech Campus in Nieuwegein! Tijdens het evenement presenteerden studenten van het Tech College, het ICT College, het Bouw & Interieur College en het Automotive college hun projecten of stageopdracht. Zoals elk jaar waren er veel opvallende en spraakmakende projecten te bewonderen. Naast de studenten van de Tech Campus waren er ook leerlingen van VO aanwezig om te laten zien aan welke projecten zij hebben gewerkt.

Afbeelding

Studenten bouwen een weerstation
17 februari 2022
ICT College

VO leerlingen bouwen weerstation

De afgelopen periode hebben 21 leerlingen van het Minkema College, Oosterlicht College, Kalsbeek en Cals College gewerkt aan een weerstation met behulp van een Arduino. Het eerste deel was een kennismaking met ethical hacking, daarna zijn zij aan de slag gegaan met het weerstation.

Voor de opdrachtgever hebben de leerlingen een weerstation gebouwd wat de temperatuur en luchtvochtigheid aangeeft. Daarnaast ook de vraag om een signalering aan te brengen als de temperatuur boven de 25 graden zou komen, om dan beter te ventileren.

Afbeelding

Jongen voor computerkast
19 januari 2022
ICT College

Nieuwe uitstroomprofielen bij ICT College Nieuwegein

Meer keuze voor studenten en mee met ontwikkelingen in de branche

Het ICT College op de Tech Campus in Nieuwegein is volop in ontwikkeling. Dat kan ook niet anders want de wereld van de ICT staat niet stil. De branche vraagt om studenten en medewerkers met kennis en vaardigheden van nieuwe technieken en innovaties. Denk aan Cybersecurity, Cloud toepassingen, Internet of Things etc. Het ICT College speelt daar op in door nieuwe uitstroomprofielen te ontwikkelen in samenwerking met het bedrijfsleven.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: