Nieuwsoverzicht

Nieuws over het ICT College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl.

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 0900 400 30 02 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

 

Afbeelding

Project Careyn
12 maart 2018
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College
ICT College

Studenten ICT College Nieuwegein maken zorgmedewerkers Careyn digivaardig

Maatschappelijke zorg- en welzijnsinstelling Careyn en het ICT College van ROC Midden Nederland zijn een bijzondere samenwerking aangegaan. Voor een periode van drie maanden worden op een aantal locaties van Careyn negen ICT studenten ingezet om face-to-face zorgmedewerkers te helpen bij het digitaal vaardiger worden. Het mes snijdt aan twee kanten, want de ICT studenten ontwikkelen vaardigheden op het gebied van klantgerichtheid. De samenwerking heeft ook een maatschappelijk belang, namelijk om zorgkosten waar mogelijk te drukken met ICT-vaardige zorgmedewerkers.

Afbeelding

Techniekmiddag
7 maart 2018
Automotive College
Bouw & Interieur College
Creative College
Gezondheidszorg College
ICT College
Veiligheid & Defensie College
Tech College

Techniekmiddag voor VMBO op Tech Campus

Op donderdag 8 maart is het zover. Dan vindt van 13.00 uur tot 15.30 uur de Techniekmiddag van ROC Midden Nederland plaats op de Tech Campus Nieuwegein. Leslocaties: Harmonielaan 1 en 2 te Nieuwegein.

Afbeelding

studenten ontvangen certificaat
20 februari 2018
ICT College

Trotse studenten ontvangen certificaat deelname ICT Lab

Op 7 februari j.l. hebben zeven studenten van het ICT College Nieuwegein het certificaat ‘Succesvolle deelname ICT Lab’ in ontvangst genomen. Zij hebben de afgelopen zes maanden gewerkt aan de doorontwikkeling van de applicatie ShopEase, een sensorsysteem om de bezetting van vergaderzalen op het Stadskantoor Utrecht in kaart te brengen en de doorontwikkeling van het verkeersdata-dashboard.

Afbeelding

Student speelt op arcadekast
6 februari 2018
Bouw & Interieur College
Tech College
ICT College

Crossover project Arcadekasten op Tech Campus Nieuwegein

Studenten van de Tech Campus Nieuwegein hebben de afgelopen maanden samen gewerkt aan de bouw van een 6-tal Arcadekasten. Op deze arcadekasten komen retro games weer helemaal tot leven.

Afbeelding

interface_met_touchscreen
26 januari 2018
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College
Gezondheidszorg College

ROC Midden Nederland ontwikkelt met bedrijfsleven innovatieve zorglabs

De Tech Campus en het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland realiseren in 2018 twee innovatieve zorglabs en een mobiel zorglab in de regio Utrecht. Met deze labs wil ROC Midden Nederland een belangrijke bijdrage leveren aan het versterken van vaardigheden bij studenten, bij docenten, in het vmbo, in het werkveld, bij medewerkers van bedrijven en bij vrijwilligers en mantelzorgers. De labs zullen samen met bedrijven, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en maatschappelijke partners worden ontwikkeld en aansluiten bij de laatste actuele inzichten.

Afbeelding

Techniekmarkt
26 januari 2018
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Geslaagde Techniekmarkt op Tech Campus Nieuwegein

Op donderdag 25 januari organiseerde ROC Midden Nederland op de Tech Campus de jaarlijkse Techniekmarkt. Tijdens deze markt presenteerden BOL 4 studenten van verschillende techniekopleidingen hun projecten en stages. Voor het eerst waren de vier colleges; ICT College, Bouw & Interieur College, Tech College en Automotive College, tegelijk vertegenwoordigd. Deze vier colleges vormen samen de Tech Campus in Nieuwegein. De Techniekmarkt werd druk bezocht door ouders, begeleiders, bedrijven, toekomstige studenten en andere belangstellenden o.a. uit het VO.

Afbeelding

Studenten met kachel
11 januari 2018
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Techniekmarkt Tech Campus

Op donderdag 25 januari a.s. organiseert ROC Midden Nederland op de Tech Campus de jaarlijkse Techniekmarkt. Tijdens deze markt presenteren BOL 4 studenten van verschillende techniekopleidingen hun projecten en stages. Voor het eerst zijn de vier colleges; ICT College, Bouw & Interieur College, Tech College en Automotive College, tegelijk vertegenwoordigd. Deze vier colleges vormen samen de Tech Campus in Nieuwegein. De Techniekmarkt is bedoeld voor ouders, begeleiders, bedrijven en natuurlijk toekomstige studenten en andere belangstellenden.

Afbeelding

kraan
6 december 2017
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

ROCMN bouwt verder aan realisatie Tech Campus Nieuwegein

​ROC Midden Nederland bouwt in Nieuwegein aan de realisatie van de Tech Campus. Op de leslocatie Harmonielaan 2 te Nieuwegein, waar de opleidingen van het Bouw & Interieur College en Tech College gevestigd zijn, wordt sinds de zomer ook druk verbouwd. De verhuizing van het ICT College naar Nieuwegein begin 2017 was al een eerste stap in de realisatie van de Tech Campus. Ook het recent vernieuwde Automotive College, gelegen op de Structuurbaan, is een onderdeel van de Tech Campus Nieuwegein.

Afbeelding

Waterstofauto
28 november 2017
Automotive College
ICT College
Tech College
ROC Midden Nederland

Studenten Tech Campus doen mee met waterstofauto raceteam aan NK 'Hydrogen Horizon Automotive Challenge Nederland'

Het waterstofraceteam is een nieuw excellentietraject vanuit de Tech Campus. Excellente studenten van het Automotive, Tech en ICT College bouwen samen in multidisciplinaire teams aan hun eigen op afstand bestuurbare waterstofraceauto’s. Daarna bereiden ze zich voor op het NK waterstofracen, ‘The Hydrogen Horizon Automotive Challenge Nederland’ op het TT Circuit in Assen.

Afbeelding

Studenten bij ICT Lab Utrecht
10 oktober 2017
ICT College

Opnieuw studenten in ICT Lab Utrecht van start

Op dinsdag 19 september is, voor het 4e jaar op rij, in het ICT Lab Utrecht een nieuw semester “Producerend leren” begonnen. Dertien studenten van het ICT College in Nieuwegein waren die dag te gast bij Dialogic in Utrecht voor de “kick off”.

Smart City en Smart Technology projecten
Sven Maltha, directeur van Dialogic en initiatiefnemer van ICT Lab Utrecht, heeft de studenten op boeiende wijze geïnformeerd over, voorbereid op en uitgedaagd voor de komende “Smart City” en “Smart Technology” projecten.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: