Uitstroomrichtingen ICT College

Op het ICT College kun je verschillende opleidingen volgen. Je kunt kiezen uit drie richtingen: Expert IT Systems & Devices, Software Developer en Allround Medewerker IT. De opleiding Smart Technology - ICT is een nieuwe tweejarige opleiding speciaal voor havisten.

Binnen de richtingen kun je je specialiseren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit: Game Developer, App Developer, Cybersecurity Specialist of Datacenter Technician. Hieronder lees je meer over alle uitstroomrichtingen van het ICT College.

Expert IT Systems & Devices

Als Expert IT Systems & Devices zorg je voor een optimale IT-infrastructuur. Je leert hoe je een IT-infrastructuur aanlegt, installeert, beveiligt en beheert. Je leert hoe je devices plaatst, monteert, installeert, configureert en repareert. Je geeft advies, verbetert de security en reageert met een passende oplossing op cybersecurity aanvallen. Je kunt je ook bezighouden met cloudoplossingen, het leveren van computing services via internet of je zorgt voor de verbinding tussen bijvoorbeeld gebouwen, auto’s of installaties met het internet en specialiseert je in Internet of things (IoT).

Uitstroomrichting 1: Cybersecurity Specialist

Deze uitstroomrichting hoort bij de opleiding Expert IT systems & devices op het ICT College in Nieuwegein. 

Een baan als Cybersecurity Specialist is uitdagend want hackers proberen steeds weer nieuwe dingen om in te breken in IT-systemen. Jij helpt organisaties bij het analyseren van beveiligingsriscio's en ontwikkelt technische maatregelen om zich te beschermen tegen hackers en online bedreigingen. Jij maakt bedrijven in Nederland veilig en houdt digitale inbrekers buiten de deur. Lees alles over Cybersecurity Specialist.

Student achter laptop

Uitstroomrichting 2: Cloud Engineer

Deze uitstroomrichting hoort bij de opleiding Expert IT systems & devices op het ICT College in Nieuwegein. 

Als Cloud Engineer bouw en configureer je Cloud-native oplossingen. Je voert technische taken uit die verband houden met Cloud computing. Je levert computingservices via internet ('de cloud') Als Cloud Engineer ligt je passie bij IT en infrastructuur en ben je van nature nieuwsgierig, proactief en weet je anderen gemakkelijk voor jouw ideeën te winnen. Lees alles over Cloud Engineer.

Student met laptop

Uitstroomrichting 3: IoT Engineer

Deze uitstroomrichting hoort bij de opleiding Expert IT systems & devices op het ICT College in Nieuwegein. 

Als Internet of Things (IoT) Engineer leg je een verbinding tussen elektrotechniek, softwaredevelopment en (Cloud)networking. Je bouwt programmeerbare elektronische schakelingen met één of meerdere microcontrollers en je verbindt deze met het internet. Lees alles over IoT Engineer.

Telefoon

Software Developer

Als Software Developer maak je softwareprogramma’s, werk je aan websites, applicaties of je programmeert. Je werkt vaak in een team aan de wensen van de klant. Ben je creatief en heb je technisch inzicht? Analyseer je graag problemen en ga je door totdat het probleem is opgelost? Denk je in oplossingen en ben je nauwkeurig? Dan is de opleiding Software Developer iets voor jou!

Uitstroomrichting 1: App Developer

Deze uitstroomrichting hoort bij de opleiding Software Developer op het ICT College in Nieuwegein. 

Iedereen met een mobiele telefoon maakt gebruik van apps. Als application developer ga je in deze uitstroomrichting aan de slag om mobiele applicaties te maken. Hierbij kun je ook denken aan apps voor op een laptop of desktop. Tijden het ontwikkelen van zo’n app houd je je bezig met diverse vormen van databases en leer je data veilig verzamelen, creëren en verwerken.

 

 

Student bij computer scherm

Uitstroomrichting 2: Game Developer

Deze uitstroomrichting hoort bij de opleiding Software Developer op het ICT College in Nieuwegein. 

Als game developer ga je aan de slag met het maken van spellen. Dit zijn games die gemaakt zijn voor op je smartphone, console of desktop. Je leert een concept bedenken en de game ontwikkelen. Hierbij komen zaken als ontwerprealisatie en programmeren aan de orde. Het kan allemaal binnen de uitstroomrichting Game Developer.

Studenten in lokaal

Allround Medewerker IT

Als Allround Medewerker IT weet je alles over IT-infrastructuur, laptops, pc’s, het IT-netwerk en verschillende devices. Je zorgt dat deze goed werken en lost storingen op. Je beantwoordt vragen op de servicedesk. Hiervoor moet je klantvriendelijk en flexibel zijn. Is het voor jou een sport zo snel mogelijk een passende oplossing te bedenken? Dan past deze ICT mbo-opleiding perfect bij jou.

Uitstroomrichting 1: Web Developer

Deze uitstroomrichting hoort bij de opleiding Allround Medewerker IT op het ICT College in Nieuwegein. 

Als webdeveloper maak jij een frontend design (dat wat de gebruiker aan de voorkant ziet) en/of werk je aan de backend (daar waar je de aanpassingen aan de site maakt) van een website. Dit kunnen websites zijn voor op een laptop, een mobile device of een desktop. Je gaat aan de slag met diverse vormen van databases, je leert alles over CRM systemen en weet straks hoe jij de data kunt verzamelen, creëren en veilig kunt verwerken.

Student achter computer

Uitstroomrichting 2: Datacenter Technician

Deze uitstroomrichting hoort bij de opleiding Allround Medewerker IT op het ICT College in Nieuwegein. 

Als data techneut is straks niet alleen jouw ICT-kennis belangrijk, maar ook kennis van installatietechniek, veiligheid en duurzaamheid. De datacenterbranche groeit en de werkgelegenheid daarom ook. Denk aan banen in gebieden als cloud, IoT, 5G en hosting. Binnen deze uitstroomrichting ga je aan de slag met zaken als back-up stroomvoorzieningen, cloudoplossingen en de veiligheid van big data.

Student bij computerkast

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: