Software Developer

Als Software Developer maak je softwareprogramma’s, werk je aan websites, applicaties of je programmeert. Je werkt vaak in een team aan de wensen van de klant. Ben je creatief en heb je technisch inzicht? Analyseer je graag problemen en ga je door totdat het probleem is opgelost? Denk je in oplossingen en ben je nauwkeurig? Dan is de opleiding Software Developer iets voor jou!

Op het ICT College kun je in deze opleiding kiezen voor 2 uitstroomrichtingen:  Full Stack Developer en Game Developer. 

Een dag uit het leven van een Software Developer

Ontdek of het beroep van Software Developer iets voor jou is.

 Full Stack Developer

Het Engelse ‘full stack’ slaat op de lagen, onderdelen die elke software applicatie heeft. Als full stack developer heb je oog voor alle lagen, stacks. Een Full Stack Developer is kort gezegd een software developer die zich van de voorkant tot de achterkant bezighoudt met het realiseren van een web- , mobile-, desktopapplicaties.
Lees meer over deze uitstroomrichting

Game Developer

Als game developer ga je aan de slag met het maken van spellen. Dit zijn games die gemaakt zijn voor op je smartphone, console of desktop. Je leert een concept bedenken en de game ontwikkelen. Hierbij komen zaken als ontwerprealisatie en programmeren aan de orde. Het kan allemaal binnen de uitstroomrichting Game Developer.
Lees meer over deze uitstroomrichting

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: