Software Developer

Als Software Developer maak je softwareprogramma’s, werk je aan websites, applicaties of je programmeert. Je werkt vaak in een team aan de wensen van de klant. Ben je creatief en heb je technisch inzicht? Analyseer je graag problemen en ga je door totdat het probleem is opgelost? Denk je in oplossingen en ben je nauwkeurig? Dan is de opleiding Software Developer iets voor jou!

Op het ICT College kun je in deze opleiding (zowel bol als bbl) kiezen voor 2 uitstroomrichtingen: App Developer en Game Developer. Op de opleidingskaarten en onderaan deze pagina lees je er meer over.

Een dag uit het leven van een Software Developer

Ontdek of het beroep van Software Developer iets voor jou is.

App Developer

Iedereen met een mobiele telefoon maakt gebruik van apps. Als app developer ga je in deze uitstroomrichting aan de slag om mobiele applicaties te maken. Hierbij kun je ook denken aan apps voor op een laptop of desktop. Tijden het ontwikkelen van zo’n app houd je je bezig met diverse vormen van databases en leer je data veilig verzamelen, creëren en verwerken.
Lees meer over deze uitstroomrichting

Game Developer

Als game developer ga je aan de slag met het maken van spellen. Dit zijn games die gemaakt zijn voor op je smartphone, console of desktop. Je leert een concept bedenken en de game ontwikkelen. Hierbij komen zaken als ontwerprealisatie en programmeren aan de orde. Het kan allemaal binnen de uitstroomrichting Game Developer.
Lees meer over deze uitstroomrichting

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: