Expert IT Systems & Devices

Als expert IT systems & devices zorg je voor een optimale IT-infrastructuur. Je leert hoe je een IT-infrastructuur aanlegt, installeert, beveiligt en beheert. Je geeft advies, verbetert de security en reageert op cybersecurity aanvallen. Je kunt je ook bezighouden met cloudoplossingen, het leveren van computing services via internet of Internet of things (IoT)

Je kiest bij deze opleiding uit 3 uitstroomrichtingen: Cybersecurity Specialist, Cloud Engineer en IoT Engineer.

Cybersecurity Specialist

Criminelen maken slim gebruik van software en hardware om in te breken in systemen. Een cybersecurity specialist helpt organisaties bij het analyseren van beveiligingsriscio's en met technische maatregelen om zich te beschermen tegen hackers en andere online bedreigingen. Wil je graag adviseren op het gebied van security van systemen en cybersecurity aanvallen? Dan past cybersecurity specialist perfect bij jou!
Lees meer

Cloud Engineer

Steeds meer bedrijven verplaatsen belangrijke bedrijfsprocessen en applicaties naar Cloud-infrastructuren. Als Cloud Engineer bouw en configureer je Cloud native oplossingen. Je voert technische taken uit en je levert computingservices via internet ('de cloud'). Als cloud engineer ligt je passie bij IT en infrastructuur. Je bent nieuwsgierig, proactief en je weet anderen gemakkelijk voor jouw ideeën te winnen.
Lees meer

IoT Engineer

De wereld wordt steeds digitaler en steeds meer zaken zijn via het internet verbonden. Denk aan machines, auto’s, gebouwen, installaties, etc. Het Internet of Things groeit snel en toepassingen zijn eindeloos. Als IoT Engineer leg je een verbinding tussen elektrotechniek, softwaredevelopment en (cloud)networking. Je bouwt programmeerbare elektronische schakelingen en je verbindt deze met het internet.
Lees meer

David studeert aan het ICT College in Nieuwegein, op een steenworp afstand van Utrecht

Hoe is het om een opleiding aan het ICT College volgen? We vragen het aan student David. Welke opleiding hij precies doet en wat hij er zo leuk aan vindt, dát zie je in deze video.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: