Expert IT Systems & Devices

Als Expert IT Systems & Devices zorg je voor een optimale IT-infrastructuur. Je leert hoe je een IT-infrastructuur aanlegt, installeert, beveiligt en beheert. Je leert hoe je devices plaatst, monteert, installeert, configureert en repareert. Je geeft advies, verbetert de security en reageert op cybersecurity aanvallen. Je kunt je ook bezighouden met cloudoplossingen, het leveren van computing services via internet of Internet of things (IoT)

Op het ICT College kun je in deze opleiding (zowel bol als bbl) kiezen voor 3 uitstroomrichtingen: Cybersecurity Specialist, Cloud Engineer en IoT Engineer.

Cybersecurity Specialist

Criminelen maken slim gebruik van software en hardware om in te breken in systemen. Ben jij onderzoekend en hou je van technische puzzels om hackers tegen te houden? Wil je graag adviseren op het gebied van security van systemen en/of cybersecurity aanvallen? Dan past het uitstroomprofiel Cybersecurity Specialist perfect bij jou! Als Cybersecurity Specialist help je organisaties bij het analyseren van beveiligingsriscio's en help je ze met technische maatregelen zich te beschermen tegen hackers en andere online bedreigingen. Jij maakt bedrijven in Nederland veilig en houdt digitale inbrekers buiten de deur. Iets voor jou?
Lees meer over deze uitstroomrichting

Cloud Engineer

Steeds meer bedrijven verplaatsen kritieke bedrijfsprocessen en applicaties Cloud-infrastructuren. Als Cloud Engineer bouw en configureer je Cloud-native oplossingen. Je voert technische taken uit die verband houden met Cloud computing. Je levert computingservices via internet ('de cloud') Als Cloud Engineer ligt je passie bij IT en infrastructuur en ben je van nature nieuwsgierig, proactief en weet je anderen gemakkelijk voor jouw ideeën te winnen. Iets voor jou?
Lees meer over deze uitstroomrichting

IoT Engineer

De wereld wordt steeds digitaler. Steeds meer zaken zijn via het internet verbonden, denk aan machines, auto’s, gebouwen, installaties etc. Het Internet of Things groeit snel en toepassingen zijn eindeloos. Als IoT Engineer leg je een verbinding tussen elektrotechniek, softwaredevelopment en (cloud)networking. Je bouwt programmeerbare elektronische schakelingen met één of meerdere microcontrollers en je verbindt deze met het internet. Iets voor jou?
Lees meer over deze uitstroomrichting

David studeert aan het ICT College in Nieuwegein, op een steenworp afstand van Utrecht

Hoe is het om een opleiding aan het ICT College, onderdeel van de Tech Campus, te volgen? We vragen het aan student David. Welke opleiding hij precies doet en wat hij er zo leuk aan vindt, dát zie je in deze video.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: