Allround Medewerker IT

Als Allround Medewerker IT weet je alles over IT-infrastructuur, laptops, pc’s, het IT-netwerk en verschillende devices. Je zorgt dat deze goed werken en lost storingen op. Je beantwoordt vragen op de servicedesk. Hiervoor moet je klantvriendelijk en flexibel zijn. Is het voor jou een sport zo snel mogelijk een passende oplossing te bedenken? Dan past deze ICT mbo-opleiding perfect bij jou. 

Op het ICT College kun je in deze opleiding (zowel bol als bbl) kiezen voor 2 uitstroomrichtingen: Web Developer en Datacenter Technician. Op de opleidingskaarten en onderaan deze pagina lees je er meer over.

David studeert aan het ICT College in Nieuwegein

Hoe is het om een opleiding aan het ICT College, onderdeel van de Tech Campus, te volgen? We vragen het aan student David. Welke opleiding hij precies doet en wat hij er zo leuk aan vindt, dát zie je in deze video.
David: 'Je leert hier heel veel, niet alleen over computers, maar ook alle achterliggende verhalen'

Uitstroomrichtingen

Web Developer

Als webdeveloper maak jij een frontend design (dat wat de gebruiker aan de voorkant ziet) en/of werk je aan de backend (daar waar je de aanpassingen aan de site maakt) van een website. Dit kunnen websites zijn voor op een laptop, een mobile device of een desktop. Je gaat aan de slag met diverse vormen van databases, je leert alles over CRM systemen en weet straks hoe jij de data kunt verzamelen, creëren en veilig kunt verwerken.
Lees meer over deze uitstroomrichting

Datacenter Technician

Als data techneut is straks niet alleen jouw ICT-kennis belangrijk, maar ook kennis van installatietechniek, veiligheid en duurzaamheid. De datacenterbranche groeit en de werkgelegenheid daarom ook. Denk aan banen in gebieden als cloud, IoT, 5G en hosting. Binnen deze uitstroomrichting ga je aan de slag met zaken als back-up stroomvoorzieningen, cloudoplossingen en de veiligheid van big data.
Lees meer over deze uitstroomrichting

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: