Tech Campus Projecten

Het ICT College vormt samen met het Tech College, Automotive College en Bouw & Interieur College de Tech Campus. Dit zorgt voor een bruisende samenwerking en cross-over projecten voor studenten van verschillende opleidingen. De cross-over projecten zijn een goede simulatie voor de uiteindelijke werkomgeving van een ICT-er. Projectmatig werken, inhoudelijke expertise, communiceren en samenwerken in multidisciplinaire teams, dat zijn de vaardigheden voor de IT professional van de toekomst. Ben jij er klaar voor? 

Onze praktijkvoorbeelden

Developers Unit: Modulair leren op het ICT College
Bij de start van het nieuwe studiejaar heeft het ICT College iets heel bijzonders gelanceerd. Een speciale Developers Unit. Na het afgelopen jaar een succesvolle pilot te hebben gedraaid gaan vanaf het schooljaar 2022-2023 alle eerstejaars studenten van de opleiding Software Developer starten met een splinternieuwe methode. Een concept met veel ruimte om op je eigen tempo te leren, hybride docenten en flexibele schooltijden, allemaal gebaseerd op de kennis van de Bit-Academy. Lees hier meer over de Developers Unit.

'Adopteer een klas' in samenwerking met 2Gather
en jaar geleden is Ewout Verwijnen gestart bij het ICT College als docent Software Development. Hij zag vrijwel direct kansen voor zijn studenten! Ewout heeft samen met 2Gather - een software development bedrijf uit Utrecht, gespecialiseerd in data science - het project ‘Adopteer een klas’ opgestart. En dat blijkt succesvol voor alle betrokken partijen! Lees meer over het project Adopteer een klas!

Vernieuwend onderwijs dat aansluit op ICT trends
Op het ICT college werken we aan levensecht onderwijs in projecten die aansluiten op de laatste trends in de ICT. We zoeken daarvoor altijd de samenwerking met het bedrijfsleven voor projecten, excursies, gastlessen en hybride docenten. Hybride docenten, veelal zelfstandigen met een eigen bedrijf, werken in de praktijk en brengen nieuwe ontwikkelingen en vaardigheden in het onderwijs.

Project ICT Platform
Onze studenten gaan aan de slag met een project waarbij ze de analyse, het ontwerp en de implementatie uitvoeren voor een nieuw ICT platform voor de opleiding Technicus Engineering. De ICT studenten leveren met dit project een waardevolle input en realiseren de bouwstenen voor innovatie op het gebied van Industrie 4.0, Big Data & Cloud Computing!

Meewerken aan levensecht onderwijs?

Heeft u projecten of ideeën om gezamenlijk uit te voeren of ziet u andere kansen om samen onze ICT talenten in te zetten?
Stuur mail

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: