Studenten van het ICT College vertellen

Wil je weten wat studenten van onze opleidingen vinden? Lees dan op deze pagina de verhalen van studenten waarin zij vertellen over hun opleiding, stage, werken en/of doorleren.

Mijn opleiding sluit goed aan op de praktijk

Student ICT College

Adi Dzafic zit in het tweede jaar van de opleiding ICT-beheer. Daarnaast loopt hij stage bij Netdata in Amsterdam tussen ervaren adviseurs en specialisten in het vak.

"Ik had altijd interesse in computers en technische problemen oplossen, daarom heb ik een opleiding gezocht waar ik met beide in aanraking zou komen. Ik ben van plan om een vervolgstudie op HBO niveau te doen als ik mijn huidige opleiding heb afgerond. Daarna zou ik graag systeem- netwerkbeheerder willen worden voor een succesvol IT bedrijf zodat ik daarin mee kan groeien. Op de site van Netdata zag ik dat ze verschillende soorten IT specialisten in huis hebben en omdat ik mijzelf zo breed mogelijk wil oriënteren had Netdata mijn aandacht. Na kennismaking is de sfeer doorslaggevend geweest voor mijn keuze."

"De opleiding sluit goed aan, bij Netdata krijg ik met veel facetten van IT te maken: systeembeheer, netwerkbeheer, gebruikersproblemen. Mijn interesse gaat voornamelijk uit naar netwerkinfrastructuur. Ik merk dat je meer kunt leren in de praktijk. Ik zou anderen ook aanraden om een stageplek te vinden die veel verschillende mogelijkheden heeft. Maar let verder niet alleen op techniek en expertise maar ook op de sfeer binnen het bedrijf, het is erg belangrijk dat die goed is, dan kun je jezelf beter en sneller ontwikkelen."

Met een glimlach naar je werk

Hanefi legt uit

Hanefi Uzel is student Medewerker Beheer ict, niveau 3, bol en zit in het 2e jaar van de opleiding. Hij neemt deel aan het vrijwilligersproject bij Careyn, waar hij met collega studenten wekelijks 4 uur helpt om zorgmedewerkers digitaal vaardiger te maken.

Samen uitvogelen hoe iets werkt
"Onze docent vroeg of we interesse hadden om tijdens de projectperiode deel te nemen aan dit project. Het leek mij meteen heel leuk, want ik kom graag met verschillende soorten mensen in contact. Na een kick off en korte introductie van de specifieke software konden wij aan de slag. Het leukste vind ik het om mensen dingen uit te leggen en samen uit te vogelen hoe iets werkt." Lees meer

Werken bij Google dat lijkt me mooi

Student Alejandro

Alejandro Marchante Tello is student van het ICT College Nieuwegein.

"Ik volg de opleiding Medewerker ICT. Ik ga hierna verder met een vervolgopleiding want ik wil graag ICT-beheerder worden. Na het mbo wil ik graag certificaten halen, bijvoorbeeld Cisco. Daarnaast wil ik werken als serverbeheerder. Het allerliefst bij Google. Daar zijn gigantische grote servers en het is een innovatief bedrijf." Lees meer

 

 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: