Onze docenten van het ICT College

Wil je weten welke docenten werken bij het ICT College? Lees dan op deze pagina de verhalen van docenten waarin zij vertellen over hun opleiding, achtergrond en ervaring.

ICT heeft de toekomst, het is een breed vakgebied. Ict is 100% baangarantie!

In augustus ben ik het team ICT bij ROC Midden Nederland komen versterken, hiervoor heb ik 6 jaar op een ander MBO gewerkt als docent ICT. Vakken als Windows server en servicedesk zijn mijn specialiteit. Hierin wil ik graag mijn kennis overbrengen aan de nieuwe generatie. Tevens ben ik mentor voor de nieuwe studenten van het 1e  jaar.

Mijn achtergrond
Ik heb zelf een mbo opleiding Elektrotechniek gevolgd. Daarna doorliep ik het hbo, richting Technische Informatica, in combinatie met taken als onderwijsondersteuner op mijn oude school. Dit vond ik zo leuk dat ik ook een docentenopleiding ben gaan doen. Na mijn opleiding heb ik vijf jaar in de ICT gewerkt als beheerder en programmeur en werkte ik op de servicedesk voor sharepoint. Deze praktijkervaring neem ik mee in de lessen.

Passie en toekomst van het vak
Het overdragen van kennis en het coachen van studenten vind ik leuk. Het is geweldig om te zien dat studenten iets oppikken en ermee aan de slag gaan. Als ze trots zijn dat hen iets lukt geeft dat mij een kick.

Ik denk dat de ICT qua ontwikkeling nog steeds meer richting online en de cloud gaat. Wat betreft servicedesk werk zal dat steeds meer vraag gestuurd worden en richting de consultancy gaan. Voor een ICT- er betekent dat dat hij/zij steeds meer en beter moet kunnen communiceren.

Hoe zien mijn lessen eruit?
Mijn lessen begin ik altijd met ICT weetjes van bijvoorbeeld Tweakers. Ik  vraag studenten ook om nieuws te delen. Na een Energizer beginnen we met theorie en dan zelf aan het werk. In de praktijklessen moeten studenten nu een server installeren en configureren. In onze nieuwe praktijklokalen kunnen we PC’s elke keer van een ander besturingssysteem voorzien. De ene keer Windows en dan weer Linux.

Door Corona geven we online en fysieke lessen in kleine groepen. Elke les is een ander deel van de groep op school. Zo zien we alle studenten wel in het echt. Ik ben heel enthousiast over het ICT College, de collega’s en de studenten. Ik wil er echt zijn voor de studenten. Als het moet ook in de avonduren.

Wat ik mee wil geven aan studenten
ICT beslaat een hele brede wereld waarin je allerlei kanten op kunt. Je kunt bijvoorbeeld aan het werk als: programmeur, beheerder, servicedesk medewerker of consultant. Je moet echt interesse hebben in het vak en het werken met computers. Als je van problemen oplossen houdt kan ICT iets voor jou zijn.

Lijkt dit je wat? Loop dan een keer een dagje mee en vraag naar de ervaringen van onze huidige studenten!

Docent Willem
“Mijn advies voor studenten: je moet iets vinden wat je écht leuk vindt. Als ICT echt je passie is, begin dan met wat projecten om thuis aan te werken. Ik zag mijn projecten altijd als een soort puzzel en ik vond het leuk om de stukken in elkaar te zien vallen. Je moet echt interesse hebben in het vak en het werken met computers. Als je van problemen oplossen houdt kan ICT iets voor jou zijn, want dat is eigenlijk wat wij doen. Door te programmeren, een netwerk aan te leggen of te verbeteren of door een server in de lucht te brengen. Het gaat verder dan alleen gamen leuk vinden.’’ 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: