Kijkje in het ICT College

Het ICT College Nieuwegein heeft de leslocatie op de Harmonielaan 1 te Nieuwegein. Deze leslocatie is gevestigd tegenover het Tech- en Bouw & Interieur College van ROC Midden Nederland, in de rechtervleugel van het Anna van Rijn College (vmbo).

Dé plek voor het ICT-onderwijs
Het pand biedt prachtige faciliteiten, veel capaciteit en mogelijkheden om het onderwijs verder te ontwikkelen. De leslocatie is recent volledig vernieuwd en gerestyled. Er is een moderne ingang en is er veel aandacht besteed aan de kleuren, aankleding, fotografie en creatieve ruimten. Zo is er een heuse ‘jungle hang-out’ voor de studenten. Tevens is er een ruim opgezette examenruimte voor de algemene vakken als Nederlands en rekenen die door alle Colleges van ROC Midden Nederland in Nieuwegein gebruikt wordt.

Tech Campus
Omdat bedrijven in de toekomst steeds meer op zoek gaan naar medewerkers met kennis van ‘gemengde’ disciplines verhuisde het ICT College uit Utrecht naar Nieuwegein. Hierdoor is het  mogelijk om nog meer verbindingen in het onderwijs te maken tussen o.a. het Tech- Bouw & Interieur- en het Automotive College. Deze vier colleges vormen samen de Tech Campus Nieuwegein.

Mechatronica en Domotica
Het ICT College biedt al veel mooie ICT opleidingen. In het onderwijs zullen er ook cross-overs gemaakt worden met de opleidingen van de andere colleges in de Tech Campus bijvoorbeeld mechatronica en domotica. De student wordt zo nog beter voorbereid op de arbeidsmarkt en de doorstroom naar het hbo.

Verbinding met de wijk
In de toekomst willen de colleges van de Tech Campus ook meer verbinding leggen met de bewoners in de wijk.

Welkom op het ICT College

Neem een kijkje op het ICT College. Maak kennis met onze studenten en docenten. Ontdek hoe ons onderwijs eruit ziet en welke opleidingsmogelijkheden je hebt. Jouw carrière in de ICT begint op het ICT College. Ben jij er klaar voor?

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: