Docenten van het ICT College vertellen

Wil je weten welke docenten werken bij het ICT College? Lees dan op deze pagina de verhalen van docenten waarin zij vertellen over hun opleiding, achtergrond en ervaring.

Dennis Gerding is docent op het ICT college Nieuwegein. Daarnaast is hij loopbaanbegeleider en lid van de examencommissie. Hij geeft lessen gericht op Windows en vakken over programmeren en systeembeheer. Dennis werkt in zijn lessen met moderne materialen zoals de singleboardcomputer Raspberry Pi, die ingezet kan worden van temperatuurmeter tot gameconsole.  
 
Voordat Dennis de docentenopleiding informatica volgde studeerde hij netwerkbeheer in Groningen. "Toen ik zelf op het vmbo zat, twijfelde ik of ik docent Nederlands wilde worden of ICT wilde doen. Nu heb ik eigenlijk het beste van twee werelden." Voor zijn stages was Dennis werkzaam bij het sterrenkundig instituut ASTRON en bij het Rijksinstituut Groningen. Tijdens zijn studie had Dennis ook zijn eigen bedrijfje; Promising IT.
 
Al vrij snel wist Dennis wat hij later wilde doen. De ICT-sector sprak hem aan en hij kwam er later achter dat lesgeven ook een passie van hem was: "In al de vriendenboekjes van vroeger stond al dat ik computermonteur wilde worden. Dit is mijn passie, dit is wat ik echt leuk vind. En als docent voel ik  mij maatschappelijk nuttig, omdat ik iets kan bijdragen aan de ontwikkeling van mensen. Ik vind het leuk dat ik studenten verder kan helpen en mijn hobby aan hen door te mogen geven." 

“Mijn advies voor studenten: je moet iets vinden wat je écht leuk vindt. Als ICT echt je passie is, begin dan met wat projecten om thuis aan te werken. Ik zag mijn projecten altijd als een soort puzzel en ik vond het leuk om de stukken in elkaar te zien vallen. Je moet echt interesse hebben in het vak en het werken met computers. Als je van problemen oplossen houdt kan ICT iets voor jou zijn, want dat is eigenlijk wat wij doen. Door te programmeren, een netwerk aan te leggen of te verbeteren of door een server in de lucht te brengen. Het gaat verder dan alleen gamen leuk vinden.’’ 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: